Wednesday, June 11, 2008

GRAN PRI - 5. mesto za "orlove"

„Orlovi“ su se vratili iz Brazila posle osvojenog 5. mesta na „Gran priju“. Utisak koji su ostavili im je još više povećao ugled u svetu futsala. Reprezentacija Srbije je u Fortalezi ostvarila učinak od četiri pobede (bila je bolja od Venecuele sa 4:1 i od Egipta sa 6:1 u C grupi, pa od Češke sa 3:2 i od Kolumbije sa 4:2 u doigravanju za plasman od 5. do 8. mesta) i dva poraza, od Brazila (2:4 u četvtfinalu) i od Argentine (2:3 na startu takmičenja) koji su se sastali u finalu. O jačini grupe u kojoj su bili „orlovi“, u odnosu na ostale, dovoljno govori to što su sve reprezentacije pobeđivale protivnike iz drugih grupa u doigravanju, ne računajući duele sa neprikosnovenim Brazilom. Argentina je od „karioka“ poražena u finalu, Srbija u četvrtfinalu, dok su se Venecuela i Egipat borili za 9. mesto.
- Veoma sam zadovoljan onim što smo prikazali u Fortalezi, a o našem učinku govore i čestitke koje smo primili sa svih strana. Poraz od Argentine u prvoj utakmici po dolasku, u jutarnjem terminu, odlučio je da se već u četvrtfinalu sastanemo sa domaćinom. U suprotnom, uveren sam da bismo igrali u finalu – rekao je selektor Aca Kovačević.
Reprezentaciji Srbije je za osvojeno 5. mesto pripala nagrada od 5000 brazilskih reala (oko 2000 evra). Sada joj predstoji letnji odmor koji će biti iskorišćen za utvrđivanje programa rada najmanje do kraja godine.
-
Zovu nas Španci, Egipćani, Portugalci, Englezi ... U 2009. nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 2010. i program rada ćemo podrediti uspešnom završetku istih – istakao je Kovačević.


ZA 5. MESTO

SRBIJA – KOLUMBIJA 4:2

Fortaleza – Strelci: 1:0 Perić u 1, 2:0 Tomin u 11, 3:0 Kocić u 22, 3:1 Ečeveri u 34, 3:2 Gomez u 37, 4:2 Tomin u 39. minutu. Dvorana: "Paulo Sarasate". Gledalaca: 1500. Sudije: Fernando Labaljos (Argentina) i Radek Lobo (Češka). Žuti kartoni: Lazić (Srbija), Saisedo, Duke, Ečeveri (Kolumbija).
SRBIJA: Ranisavljević, Perić, Tomin, Surudžić, Borojević, Blažić, Bojović, Rakić, Rajčević, Kocić, Lazić, Stojanović.
KOLUMBIJA: Santofimio, Abril, Soto, Gomez, Saisedo, Duke, Muriljo, Restrepo, Vivares, Eskobar, Rodrigez, Ečeveri.

No comments: