Saturday, January 24, 2009

BILANS REPREZENTATIVNIH SELEKCIJA U 2008: Minus seniora, bronza za studente

Seniorska reprezentacija Srbije je počela 2008. godinu „osmicom“ protiv Bugarske na turniru u Gabrovu (8:0), a završila je istim brojem golova u mreži protivnika u Vranju (8:3). Ukupno je odigrala 17 međunarodnih utakmica i upisala šest pobeda, dva remija i devet poraza, među kojima je i onaj u jedinom takmičarskom susretu u 2008, u „Pioniru“ početkom marta protiv Rusije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu (2:3). To je bio jedini meč Grupe 1, posle odluke Francuske da ne dođe u Beograd (kako je tada navedeno, „zbog bezbednosti posle dešavanja u Srbiji posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova“). Na kraju, Srbija nije otišla u baraž zbog slabije gol – razlike. Ukupna gol – razlika je 54:58.
Pored glavnog grada, međunarodne utakmice je naš nacionalni tim odigrao u Zrenjaninu, dva puta u Brazilu, Bugarskoj, Libiji i Bosni i Hercegovini.

Pored toga, „orlovi“ su savladali drugoligaša Pirot (10:5) i, na kraju, selekciju Pčinjskog okruga.

Univerzitetska reprezentacija Srbije je osvojila prvu planetarnu bronzu za naš futsal – na Svetskom prvenstvu u slovenačkom gradu Kopru krajem avgusta, uz učinak od pet pobeda i jednog poraza, od kasnijeg prvaka Portugala u polufinalu.

Predrag Bajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: