Thursday, November 13, 2008

FUTSAL KUP - GRUPA D: Ekonomac pred Inter Movistar

Došao je i taj dan. Ljubitelji majstorija na petoparcu, pogotovo u Šumadiji, su na nogama. Ekonomac iz Kragujevca, prvak Srbije u malom fudbalu, u okviru prvog kola „D“ grupe Lige šampiona u Portugalu, odmeriće snage sa španskim Inter Movistarom – bivšim Bumerangom (19 sati). U drugom meču sastaće se domaćin Benfika i izraelski Hapoel.
- Realno gledajući, Hapoel i mi smo autsajderi, ali nećemo se unapred predati. Zadovoljan sam kako smo odradili mini pripreme na Zlatiboru, igrači su fizički spremni i orni da pruže maksimum. Cilj je da se predstavimo u što lepšem svetlu, a osvajanje tri ili četiri boda smatrali bismo za odličan rezultat – rekao je trener Ekonomca Ivan Božović.



Na premijeri u Lisabonu – spektakl i meč koji se igra možda samo jednom u životu. Naspram sjajnog golmana Ivana Stojanovića i drugova naćiće se čarobnjaci, čak devetorica igrača koji su bili učesnici finala SP u Brazilu. Kako se odupreti Šumaheru i ostalim futsal vanzemaljcima?
- Španci su sigurno najjača ekipa na svetu. Neki igrači su u godinama, ali bolji od njih ne postoje. Ne gajimo iluzije, bićemo rasterećeni, s otvorenim gardom i željom za nadigravanjem. Šanse su nam male, ali nikad se ne zna. Biće to prva utakmica posle nekoliko godina a da ne zavisi sve od nas – istakao je Božović.

Vladislav Vlajić
futsalsrbija.blogspot.com

No comments: