Saturday, May 15, 2010

DVOJAC NA NOVOM ZADATKU: Stanković i Aslani u Belgiji

Fudbaleri SAS - a Davor Stanković i Senad Aslani su pre nekoliko dana potpisali dvogodišnje ugovore sa belgijskom ekipom Beringem. Stanković je u toku ove sezone nastupao za zrenjaninski SAS, a po završetku lige pojačao je ekipu Mima iz Trnave u plej – ofu slovačke lige, sa kojom je izborio istorijski uspeh ulaskom u polufinale. U svojoj karijeri je još nastupao za Marbo i Politehniku iz Temišvara.
- U Slovačkoj su po svaku cenu hteli da me zadrže. Ipak, stigla je ponuda iz Belgije koju nisam mogao da odbijem. Pored igranja u klubu, Senad i ja ćemo raditi sa mlađim kategorijama, a na osnovu toga smo i dobili radnu dozvolu. Ovaj grad je prelep, nalazi se na samoj granici sa Nemačkom i Holandijom, a s obzirom da smo dobili i kola na korišćenje imaćemo priliku za obilazak. Zahvalio bih se menadžeru iz Holandije Marinu Pušiću koji je i napravio kontakt sa Beringemom i bez kog ne bi ni došlo do transfera - rekao je Davor Sanković.


Senad Aslani i Davor Stanković prilikom potpisivanja ugovora u Belgiji

Aslani je pored zrenjaninske ekipe nastupao još u Marbu i Politehnici iz Temišvara.
- Upoznali smo dosta igrača, a moram istaći da ima baš dosta stranaca. Atmosfera na utakmicama je sjajna, a s obzirom da klub drže turski biznismeni, veći deo publike čine Turci. Na prijemu nas je dočekao gazda Juner Mert i od tog trenutka smo se osećali odlično jer smo vrhunski bili primljeni. Cilj ekipe je da se nadje u plej – ofu i tada će se jurišati na visok plasman. U Belgiju putujemo 1. avgusta - istakao je Aslani.

Damir Petrović
www.zrsport.rs

No comments: