Sunday, September 27, 2009

PRVA FUTSAL LIGA - 1. kolo: SAS - Ekonomac 4:3 - Janjić oduševio "Medison"

Fudbaleri SAS-a su u prvom kolu Prve futsal lige savladali Ekonomac iz Kragujevca rezultatom 4:3.



Domaćin je poveo u 9. minutu kada je, posle dobre kombinacije, Vukoje matirao golmana Aksentijevića. Već u 12. je Slobodan Janjić posle kontranapada udvostručio prednost domaće ekipe.
U 17. minutu, posle jednog spornog kontakta, sudija Vojnović je dosudio šesti prekršaj domaćoj ekipi. Siguran izvođač je bio dojučerašnji igrač SAS–a Slobodan Rajčević. Posle prigovora zbog dosuđenog prekršaja trener Zrenjaninaca Milivoje Batinica je isključen, pa je morao da prati drugo poluvreme sa tribina.
Furiozno je krenulo drugo poluvreme. Janjić je šutem sa 15, 16 metara matirao Aksentijevića u 23. minutu, a već u sledećem napadu je odlični Janjić posle kontranapada asistirao Blanuši, koji je sa nekoliko metara poslao loptu u prazan gol Ekonomca. Na 4:2 je smanjio Đorđević u 30. minutu.
Tri minuta pre kraja meča Predrag Rajić je ušao umesto golmana Aksentijevića. Posle ogromnog pritiska su Kragujevčani smanjili na 4:3 preko Brazilca De Souze. Ekonomac je u tom periodu imao još nekoliko odličnih prilika, ali je briljirao golman SAS-a Vanja Husar.
U redovima Zrenjaninaca zbog kartona nije bilo Blažića i Velimirova, a zbog iste kazne u Ekonomcu nisu igrali Kocić i Cvetanović.
- Veoma sam srećan. Malo ko se nadao ovakvoj igri i rezultatu. Postigli smo maksimum i uverili sve koji nisu verovali u nas da ćemo i ove godine jurišati na sam vrh - rekao je prvotimac SAS-a Slobodan Janjić.


Pozdravi igrača SAS-a i Ekonomca (foto: Damir Petrović)


Ekipa SAS-a (foto: Damir Petrović)


Ekipa Ekonomca (foto: Damir Petrović)


Prvotimci Ekonomca Slobodan Rajčević i Predrag Rajić
(foto: Damir Petrović)



SAS - EKONOMAC 4:3

Strelci: 1:0 Vukoje u 9, 2:0 Janjić u 12, 2:1 Rajčević (10 metara) u 17, 3:1 Janjić u 23, 4:1 Blanuša u 23, 4:2 Đorđević u 30. i 4:3 De Souza u 37. minutu. Dvorana: "Medison". Gledalaca: 900. Sudije: Damir Vojnović i Damir Radović (obojica iz Beograda). Crveni karton: Batinica (trener SAS-a) u 17. minutu.

SAS: Husar, Matijević, Janković, Cvetić, Janjić, Vukoje, Stanković, Bašić, Obradović, Mandić, Vojnović i Blanuša.
EKONOMAC: Aksentijević, Kovačević, Stanković, Marković, Marinković, Đorđević, De Souza, Bojović, Rakić, Rajić, Rajčević i Milićević.

Damir Petrović
www.zrsport.rs

No comments: