Saturday, December 12, 2009

PRIJATELJSKA UTAKMICA - Kumanovo: Makedonija - Srbija 1:6

Kumanovska bitka u malom fudbalu je pripala Srbima. Zasluženo. Razlika u klasi je bila evidentna, majstorski potezi garnirani efektnim golovima ređali su se kao na filmskoj traci. Ubedljiv trijumf je bio samo logičan splet događaja. "Orlovi" su posle kvalifikacija u Belgiji još jednom potvrdili zašto su se ispred Makedonije plasirali na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.
Furiozno su krenuli izabranici selektora Ace Kovačevića i već u trećem minutu su vodili sa 2:0. Raspoloženi Mladen Kocić je često dovodio do ludila odbranu domaćina, pa je u jednom trenutku lukavo ukrao loptu Ivanovskom i zatresao mrežu. Makedonci posle šok gola nisu stigli da se oporave, a već su ponovo morali da krenu sa centra. Novosadski virtuoz Milan Rakić se prelepom varkom oslobodio čuvara i zatresao rašlje.
Srbi su u devetom minutu napravili peti prekršaj, ali su učenici Vasila Skenderovskog tek u 19. minutu dobili priliku da šutiraju penal. Ni to im nije vredelo jer je Vladimir Ranisavljević odbranio udarac Georgijeva sa deset metara. Golmani su bili sjajni, Ivan Stojanović je činio čuda u drugom poluvremenu ...
U nastavku meča ista priča. U uvodnim minutima je blistao kapiten Vidan Bojović. Prvo je, na proigravanje Rajčevića, matirao Pandilova, a potom je asistirao Kociću.
Peti gol "orlova" je bio najlepši detalj na meču. Remek delo Aleksandra Tomina koji, posle kornera zapaženog Lazića, nije sačekao loptu ni da padne već je uhvatio volej i pogodio cilj.
Makedonci su smanjili rezultat preko Hristova, a tačku na maestralnu igru Srbije je stavio debitant Jovan Đorđević u poslednjim trenucima zanimljivog meča.
Drugi duel istih rivala je u nedelju od 19 časova u Velesu.



Podrška "orlovima"

Dvorana u Kumanovu je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Navijači domaćina su stvorili brazilsku atmosferu, a bez podrške nije bila ni reprezentacija Srbije. Na licima izabranika selektora Ace Kovačevića osmesi su smenili iznenađenje. Kada su videli grupu pristalica sa trobojkama i čuli dobro poznato skandiranje "Kosovo je srce Srbije" naši reprezentativci su dobili dodatni motiv i odužili su im se sjajnom igrom.


Ovacije Hristovu

Godine su prošle, ali Georgi Goce Hristov je i dalje majstor. Nekadašnji fudbaler Partizana i engleskog Barnslija, posle fudbala reprezentativac Makedonije i u futsalu, za svaki efektan potez je nagrađivan ovacijama. A bilo ih je ...
Najlepši detalj se dogodio kod počasnog gola domaćina kada je predriblao golmana Ivana Stojanovića.


MAKEDONIJA - SRBIJA 1:6

Strelci: 0:1 Kocić u 2, 0:2 Rakić u 3, 0:3 Bojović u 23, 0:4 Kocić u 24, 0:5 Tomin u 26, 1:5 Hristov u 28. i 1:6 Đorđević u 40. minutu. Sportska hala u Kumanovu. Gledalaca: 4000. Sudije: Toni Stojanovski (Makedonija) i Sreten Vasić (Srbija). Žuti kartoni: Milosavac, Lazić (Srbija). Nagomilavanje prekršaja: Makedonija 8 (3+5), Srbija 11 (6+5). Penali: Makedonija 1 (0).
MAKEDONIJA: Cvetkovski, Leveski, Naskovski, Georgijev, Ivanovski (početna petorka), Miroslav Todorovski, Jocevski, Petković, Martin Todorovski, Rangotov, Hristov, Trajkovski, Petrović, Emini, Stefanovski i Petrovski.
SRBIJA: Ranisavljević, Rajčević, Kocić, Bojović, Rakić (početna petorka), Živić, Tomin, Milosavac, Lazić, Đorđević, Janjić i Stojanović.

Vladislav Vlajić

No comments: