Saturday, April 17, 2010

REPREZENTACIJA SRBIJE: "Orlovi" u nedelju u "Šumicama" igraju "za 16"

Prvo okupljanje od povratka sa Evropskog prvenstva u Budimpešti krajem januara, gde je zaustavljena u četvrtfinalu, reprezentacija Srbije imaće u nedelju od 13 časova u SRC "Šumice" u Beogradu, u okviru revijalnog dela tradicionalnog memorijalnog turnira "Igrajmo za 16".
Selektor Aca Kovačević je za ovu akciju pozvao golmana Miodraga Aksentijevića (Ekonomac) i igrače: Mladena Kocića, Vidana Bojovića, Milana Rakića, Slobodana Rajčevića (Ekonomac), Aleksandra Tomina, Vladimira Lazića (Kolubara), Jovana Đorđevića, Miloša Milačića (Kopernikus Vidre), Nenada Krstića, Vladimira Milosavca (Marbo Intermeco) i Slobodana Janjića (SAS).
Sa druge strane, predvođena sa klupe trenerom beogradskih "kafedžija" Dejanom Majesom, naći će se ekipa sastavljena od dobro poznatih imena iz dvorana i sa fudbalskih terena. Tu su golman Nikola Josimović, kapiten Milan Bogdanović, kao i: Zoran Mirković, Nikola Rnić, braća Siniša i Dragiša Trojanović, Marko Pršić, Predrag Rajić, kao i tandem Brazilaca iz Ekonomca Danijel de Souza i Dodo da Kosta.
Direktan prenos na Prvom programu RTS počeće u 12.40 časova, a stručni konsultant biće kapiten reprezentacije Srbije Bojan Pavićević.
Ujedno, ovom utakmicom će se označiti termin (treća nedelja aprila) koji će postati tradicionalan kada je reč o utakmici finala kupa, počevši od sledeće godine (do sada jedini srpski kup je održan u sezoni 2005/06 pod imenom Kup "Dragan Ivašković - Mačak").


U finalu turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16" sastaće se ekipa Obezbeđenja RTS-a i OFK Beograd Štutgart iz Nemačke, od 11 časova u "Šumicama", a dva sata ranije igraće za treće mesto Stari DIF i Sport Bili.


Grupa A:

Stari DIF-PS Palilula 3:3
Sport netvork-PS Palilula 1:8
Stari DIF-Sport netvork 8:1
U polufinale se plasirala ekipa Stari DIF, koja je na penale savladala Policijsku stanicu Palilula sa 3:2.

Grupa B:
Obezbeđenje RTS-RTV Vojvodina 1:1
Veterani FK Partizana-RTV Vojvodina 2:0
Veterani FK Partizana-Obezbeđenje RTS 3:4

Grupa C:
VMA Akademac-Ringier 4:1
OFK Beograd Štutgart-Ringier 7:1
OFK Beograd Štutgart-VMA Akademac 5:2

Grupa D:
Srbija Beč-Sport Bili (Sportska redakcija RTS) 0:3
Opština Palilula-Sport Bili 1:3
Opština Palilula-Srbija Beč 0:1

Polufinale:
Obezbeđenje RTS-Stari DIF 5:2
Sport Bili-OFK Beograd Štutgart 0:2

Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16" organizuje se 11. put u znak sećanja na 16 radnika RTS-a koji su poginuli na radnim mestima tokom NATO bombardovanja zgrade u Abardarevoj ulici 23. aprila 1999. godine. Tog tragičnog dana 1999. godine živote su izgubili Aleksandar Deletić, Branislav Jovanović, Darko Stoimenovski, Dejan Marković, Dragan Tasić, Dragorad Dragojević, Ivan Stukalo, Jelica Munitlak, Ksenija Banković, Milan Joksimović, Milovan Janković, Nebojša Stojanović, Siniša Medić, Slaviša Stevanović, Slobodan Jontić i Tomislav Mitrović.

U revijalnom delu poslednjeg dana Memorijalnog turnira, pored duela u kojem će se naći "orlovi", nastupiće i devojčice uzrasta do 10 godina. Od četvrtka do kraja turnira, u "Šumicama" je postavljena izložba fotografija "Igrajmo za 16", zabeleženih na Memorijalnom turniru RTS u malom fudbalu.

U nedelju u 15 časova, u restoranu "Sport kafe", biće upriličena dodela posebnih priznanja i zahvalnica, a potom i svečani koktel za zvanice i predstavnike medija.

No comments: