Wednesday, June 17, 2009

DVOMEČ SRBIJE I ITALIJE U KRAGUJEVCU I LAZAREVCU: U znaku Predraga Rajića

Dubok naklon i pokloni za velikog majstora malog fudbala. U Kragujevcu je, između ostalog, dobio uramljen dres reprezentacije sa brojem deset, koji je u prvoj deceniji 21. veka bio u njegovom neprikosnovenom vlasništvu. Dan kasnije u Lazarevcu, gde je proveo deo fudbalske karijere, uručena mu je zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije. Predrag Rajić, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portu 2007. godine i, kako naglasiše i na najvećem svetskom futsal portalu "FutsalPlanet" - u (www.futsalplanet.com), "jedan od najboljih svetskih igrača svih vremena" oprostio se od najdražeg dresa. Nažalost, povreda pete desne noge ga je omela da provede više vremena na terenu u dvomeču sa reprezentacijom Italije, zemlje u kojoj je započeo internacionalnu klupsku karijeru, ali za to niko nije mario. Iza njegovih dosadašnjih igara ostale su mnogobrojne priče i legende koje će se prenositi na buduće generacije zaljubljenika u "magičnu igru na petoparcu".


Selektor Aca Kovačević je uručio Predragu Rajiću zlatnu loptu
Fudbalskog saveza Srbije (foto: P. Bajić)



Predrag Rajić sa zlatnom loptom FSS (foto: P. Bajić)

Poklone u Kragujevcu, koji je bio domaćin trodnevnih priprema obe reprezentacije, kao i u Lazarevcu, dobili su i drugi učesnici, a oni su se odužili tamo gde to najbolje čine - na terenu. "Azuri" su u Srbiju stigli u podmlađenom sastavu, sa petoricom igrača (Romano, Folador, Đijason, de Luka i Koko) koji su krajem prošle godine osvojili vicešampionsku titulu na UEFA futsal turniru za igrače do 21 godine u Sankt Petersburgu (zlato je pripalo domaćinu - Rusiji).


Vladimir Lazić i Velington Koko (foto: P. Bajić)


Klupe reprezentacija Italije i Srbije (foto: P. Bajić)


Žairo Manuel Dos Santos i Slobodan Rajčević (foto: P. Bajić)

Na kraju, Italija je protiv "orlova" nastavila seriju nepobedivosti koju je započela još pre 14 godina protiv "plavih", a selektori obe reprezentacije su dobili jasniju sliku u sklapanju mozaika za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, u januaru 2010. godine.


Kapiteni Stefano Mamarela i Marko Perić i sudije Zoran Bogdanov, Damir Radović i Zoran Starčević na utakmici u Lazarevcu (foto: P. Bajić)



Reprezentacije Srbije i Italije (foto: P. Bajić)

SPEC

Podršku Predragu Rajiću na oproštaju od dresa reprezentacije Srbije sa tribina je pružao i prvotimac Dine iz Moskve Gleb Razorenov. On nije krio oduševljenje kako saigračem, tako i Srbijom u kojoj je boravio prethodnih dana.


PRVA UTAKMICA (KRAGUJEVAC)

SRBIJA - ITALIJA 1:1


Strelci: 0:1 Đijason u 7, 1:1 Cvetanović u 25. minutu. Dvorana: "Jezero" u Kragujevcu. Gledalaca: 1000. Sudije: Sreten Vasić i Aleksandar Komadinić (obojica iz Niša). Treći sudija: Mlađan Marković (Varvarin). Žuti karton: Folador (Italija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 7 (4+3), Italija 6 (2+4).

SRBIJA: Vladimir Ranisavljević (golman), Marko Perić, Bojan Pavićević (kapiten), Borko Surudžić, Predrag Rajić (početna petorka), Vladan Cvetanović, Mladen Kocić, Milan Živić, Milan Bogdanović, Milan Rakić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Vladimir Lazić, Vladimir Milosavac, Aleksandar Tomin i Ivan Stojanović (golman). Selektor: Aca Kovačević.
ITALIJA: Stefano Mamarela (golman i kapiten), Marko Erkolezi, Omori Duarte Vinicijus, Umberto Onorio, Velington Koko (početna petorka), Enco Bota, Felipe Folador, Danijel Đijason, Žairo Manuel Dos Santos, Fabrisio Kalderoli, Serđo Romano, Frančesko Điljofjorito, Rafael Besa i Valerio Bariđeli (golman). Selektor: Roberto Meničeli.


DRUGA UTAKMICA (LAZAREVAC)

SRBIJA - ITALIJA 1:3

Strelci: 1:0 Bojović u 20, 1:1 Dos Santos u 28, 1:2 Đijason u 28, 1:3 Onorio u 40. minutu. Dvorana: SRC "Kolubara" u Lazarevcu. Gledalaca: 500. Sudije: Damir Radović (Beograd) i Zoran Bogdanov (Vršac). Treći sudija: Zoran Starčević (Valjevo). Žuti kartoni: Folador, Velington Koko (Italija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 5 (3+2), Italija 8 (5+3).
SRBIJA: Ivan Stojanović (golman), Marko Perić (kapiten), Milan Živić, Milan Rakić, Vladimir Lazić (početna petorka), Mladen Kocić, Borko Surudžić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Aleksandar Tomin, Vladimir Milosavac, Predrag Rajić i Vladimir Ranisavljević (golman). Selektor: Aca Kovačević.
ITALIJA: Stefano Mamarela (golman i kapiten), Enco Bota, Omori Duarte Vinicijus, Umberto Onorio, Fabrisio Kalderoli (početna petorka), Marko Erkolezi, Frančesko Điljofjorito, Felipe Folador, Danijel Đijason, Žairo Manuel Dos Santos, Velington Koko, Serđo Romano, Rafael Besa, Alberto Melis, Masimo de Luka i Mikele Mijareli (golman). Selektor: Roberto Meničeli.

No comments: