Tuesday, September 30, 2008

MARBO INTERMECO: Pogled ka vrhu

Uprkos dominaciji Kragujevčana, kvantitetu Nišlija, velikim ambicijama Lazarevčana, Novosađana i Zrenjaninaca, Beograd će i dalje biti najznačajnije mesto na futsal mapi Srbije. Fuzijom Marba i Intermeca stvoren je jak kolektiv, kadar da dostojno nasledi bogatu tradiciju četvorostrukog prvaka i učesnika Lige šampiona i da sa novim snagama, na krilima arome čudesne kafe, produži nisku uspeha.
- Ideja je dugo prisutna, a saradnja, oličena kroz pozajmicu igrača (Popović i Lazić), traje već duže od godinu dana. Marbo je institucija i značajan faktor na karti Evrope, a Intermeco priznati rasadnik talenata i klub koji je temeljno i polako stremio vrhu. Dopala nam se zamisao da zajedno stvorimo prepoznatljiv brend – rekao je prvi čovek i tvorac svih uspeha „kafedžija“, Dragan Erić.

Kad je ideja o fuziji pretvorena u realnost ?

- Ključni momenat je bio ispadanje „mungosa“ od Limana u polufinalu plej-ofa. Svi znamo koliko je mnogo Bojan Đura Pavićević dao futsalu, Marbu i reprezentaciji, a tada je ostao bez mladog pogona, sa starijim igračima bez ambicija. Prepoznali smo taj trenutak, nismo želeli da nestankom giganta poput Marba devalvira igra na petoparcu i u Beogradu i u Srbiji, da se ponište godine mukotrpnog rada. Brzo smo postigli dogovor i rukovodstvo Intermeca je preuzelo odgovornost vođenja novog kluba.




Beograđani će dočekivati rivale u SC „Šumice“, u narandžastoj boji dresova i sa modifikovanim grbom Intermeca. Predsednik kluba je Dragan Erić, potpredsednik Zvonko Milosavljević, sportski direktor Bojan Pavićević, sekretar Boža Zorić, a trener Dejan Majes.

- Osećam veliku odgovornost, ali i obavezu da kvalitet kluba podignem na još viši nivo. Od početka priprema 22. avgusta se treniralo svakodnevno i uspešno smo započeli sezonu, pobedom nad Kolubarom u Lazarevcu rezultatom 2:1. Cilj u ovoj sezoni je plasman u finale plej – ofa. Glavni konkurenti biće nam branilac titule Ekonomac, Kolubara, SAS, uvek neugodni Kopernikus. Uveren sam da će rad trenera Dejana Majesa i veliko iskustvo i znanje kapitena Bojana Pavićevića, koje nesebično prenosi mlađim saigračima, doneti željeni rezultat – optimista je predsednik Marbo Intermeca, Dragan Erić.

Odgovor na dilemu da li će utakmice novog kluba privući pažnju probirljivih beogradskih ljubitelja malog fudbala, dao je agilni sekretar Boža Zorić:

- Ime Marba daje ogromnu težinu ovom projektu. Verujem da će interesovanje biti veliko, a tribine ispunjene kao u stara dobra vremena
.

SASTAV EKIPE

Prosek 24 godine

Trener Marbo Intermeca Dejan Majes u ovoj sezoni može da računa na 19 igrača. Prosek starosti tima je 24 godine.
Na spisku su: Bojan Pavićević, Milan Bogdanović, Nikola Josimović, Vladimir Popović, Nikola Ranisavljević (doskorašnji Marbo), Igor Ilić, Milan Rakić, Vladimir Stojković, Vedran Papović, Slađan Stanić, Nenad Roknić, Predrag Nikolić, Nebojša Stanković, Nemanja Petrović, Marko Milosavljević (doskorašnji Intermeco) i novajlije Nenad Krstić (Radnički Novi Beograd), Đorđe Pantelić, Gordan Popić i Mirko Ostojić (Kolubara Konjarnik).

Vladislav Vlajić

No comments: