Monday, June 2, 2008

GRAN PRI - C grupa - 2. kolo: Venecuela - Srbija 1:4

Posle poraza od Argentine (2:3), reprezentacija Srbije u futsalu je sinoć savladala Venecuelu u 2. kolu C grupe turnira „Gran pri“ u brazilskom gradu Fortalezi. Večeras od 20 časova će se sastati sa Egiptom u borbi za 2. mesto i plasman u četvrtfinale gde bi je, izvesno, sačekao Brazil, domaćin i pobednik prethodna tri izdanja ovog takmičenja, u sredu od 23 časa.

Posle pogodaka Borojevića i Bojovića, protivnik je uspeo sredinom drugog poluvremena da unese rezultatsku neizvesnost pošto je Espinoza iskoristio neopreznost Slobodana Rajčevića pred golom „Orlova“. Potom je pokušao da stigne do izjednačenja sa golmanom – igračem na terenu, u poslednjih pet minuta, što je sa dva gola kaznio Borko Surudžić.

Na terenu u duelu protiv Venecuele nije bilo kapitena Bojana Pavićevića zbog crvenog kartona koji je dobio protiv „Gaučosa“, kao ni Milana Rakića, a priliku su dobili Vladimir Lazić i Jovan Blažić.

- Ostvarili smo očekivanu pobedu uz igru koja je bila znatno slabija nego protiv Argentine. Kod naših igrača je primetna stara boljka, a to je da pojedinci nisu dovoljno fizički spremni i da zbog toga ne mogu na pravi način da pokažu kvalitet koji imaju. Očekuje nas susret sa Egiptom koji je bolji od Venecuele, ali nije bolji od nas i verujem da ćemo uspeti da se plasiramo među osam najboljih ekipa na turniru rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević koji danas neće moći da računa na Zorana Dimića zbog parnih žutih kartona.


VENECUELA – SRBIJA 1:4

Strelci: 0:1 Borojević u 14, 0:2 Bojović u 19, 1:2 Espinoza u 33, 1:3 Surudžić u 37. minutu, 1:4 Surudžić u 40. minutu. Dvorana: „Poliesportivo unifor“ u Fortalezi. Gledalaca: 2000. Sudije: Žizel Tori (Brazil) i Alvaro Giljermo Sakarelo Pintos (Urugvaj). Žuti kartoni: Rito, Penjaranda (Venecuela), Dimić (Srbija).
VENECUELA: Mendoza, Penjaranda, Gvera, Penja, Ramirez, Bareto, Mendez, Espinoza, Alvarez, Rito.
SRBIJA: Ranisavljević,
Perić, Kocić, Rajčević, Borojević, Tomin, Blažić, Bojović, Surudžić, Dimić, Lazić, Stojanović.


C GRUPA

Rezultati 1. kola: Srbija – Argentina 2:3, Egipat – Venecuela 1:0.
Rezultati 2. kola: Argentina – Egipat 5:0, Venecuela – Srbija 1:4.

1. Argentina 2 2 0 0 8:2 6
2. Srbija 2 1 0 1 6:4 3
3. Egipat 2 1 0 1 1:5 3
4. Venecuela 2 0 0 2 1:5 0

Parovi 3. kola (danas): (20) Egipat - Srbija, (24) Argentina - Venecuela.

No comments: