Friday, November 20, 2009

Osam reprezentativaca na parketu hale "Jezero" (sa sajta www.ekonomac.com)

Utakmicu možete pogledati u direktnom prenosu na sajtu Ekonomca (www.ekonomac.com) u petak od 20.30 časova.

U narednom, devetom kolu Prve futsal lige, očekuje nas derbi. KMF Ekonomac i KMF Marbo Intermeco prikazaće, nadamo se, brojnoj publici svoje umeće i trenutnu spremnost.
Dva kluba koja su sinonim futsala u Srbiji izvešće na parket proverene reprezentativce, ali i mlade snage kojima tek predstoji da u dogledno vreme zamene majstore malog fudbala. Susret, koji privlači veliku pažnju sportske javnosti, dovešće u Kragujevac te večeri mnogo sportskih radnika, fudbalera, kao i zaljubljenika u futsal. Svi akteri derbija imaće obavezu da ponašanjem, igrom i fer plejom opravdaju veliku zainteresovanost javnosti za ovaj sportski događaj.



Ekonomac u poslednjih nekoliko sezona izrasta u ozbiljan klub koji napreduje na svim nivoima, od igračkog do organizacionog. Od ove sezone očekuje se da se krunišu svi napori na treninzima, kao i rad u svim segmentima funkcionisanja kluba. Osvajanje titule prvaka je samo deo programa koji je zacrtan u narednom periodu. Dovođenjem igrača koji su bili potrebni da se ovaj program ispuni, prvi je korak u radu uprave kluba. Stručnom rukovodstvu dat je zadatak da pripremi ekipu koja bi mogla ravnopravno da se suprostavi i ekipama koje nešto znače u evropskom futsalu. Za rad sa mlađim selekcijama zadužen je Ivan Marinković.
Marbo Intermeco je podmladio svoju ekipu sa nekoliko mladih igrača, koji uz iskusne reprezentativce, veoma brzo napreduju. Organizacija kluba je na vrhunskom nivou, a kvalitet rada dao je odlične rezultate i prvo mesto na tabeli. Predsednik kluba Dragan Erić je aktivan u radu Komisije za futsal i tu daje veliki doprinos u razvoju srpskog futsala.
Sistem rada i aktivnosti ova dva kluba daju nadu da će naš futsal zauzeti još značajnije mesto na sportskoj sceni Srbije.

U petak će Rajčević, Pavićević, Bojović, Đorđević, Bogdanović, Rajić, Rakić i Cvetanović pokazati svoje umeće i dati motiv i mlađim igračima da im se pridruže u igri, a publici će sigurno priuštiti uživanje u 40 minuta igre. Selektor Aca Kovačević će moći da vidi gro svoje reprezentacije, koju će, nadamo se, uspešno voditi na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj u januaru 2010. godine.

No comments: