Saturday, August 23, 2008

Studenti na SP u Sloveniji

Univerzitetska reprezentacija Srbije učestvovaće na 11. Svetskom prvenstvu, u slovenačkom gradu Kopru od 25. do 31. avgusta. „Orlovi“ su u grupi D i igraće protiv Francuske u ponedeljak, Turske u utorak i Urugvaja u sredu, a svi mečevi počeće u 14.15 časova. U grupi A su Slovenija, Kina, Velika Britanija i Kazahstan, u grupi B se nalaze Brazil, Malezija, Češka i Izrael, a u grupi C su Ukrajina, Kirgistan, Portugal i Slovačka. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale (ukrštaju se grupe A i D i grupe B i C).

U nacionalnom dresu su golmani Aleksa Antonić (Liman) i Miodrag Aksentijević (Proal), kao i igrači: kapiten Milan Rakić, Vladimir Milosavac, Nemanja Vasiljević, Nemanja Žeravica (Liman), Vladimir Matijević, Slobodan Janjić (SAS), Nikola Ranisavljević (Marbo), Dražen Arvaji (Leteći Holanđanin), Vladimir Stojanović (Koska) i Boris Čizmar (Tango). Selektor je Radomir Denčić, trener Nenad Popov, a vođa delegacije Zoran Delić. Na takmičenju će suditi i naši internacionalci Rajko Katanić i Sreten Vasić.

- Na prošlom SP, u poljskom gradu Poznanju 2006. godine, zauzeli smo 5. mesto, posle poraza od Ukrajine u četvrtfinalu, a Marko Perić je proglašen za najboljeg igrača turnira. Pokušaćemo sada da se prvi put domognemo polufinala. Imali smo određenih poteškoća u sastavljanju reprezentacije, ne idemo kompletni, ali sam uveren da smo dovoljno kvalitetni da stignemo do završnice – rekao je Popov.

futsalsrbija.blogspot.com

No comments: