Monday, June 22, 2009

GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE IVAN STOJANOVIĆ POSLE DUELA SA ITALIJOM: „Azuri“ u arhivi, novi klub u mislima

Remi u Kragujevcu (1:1), pa poraz u Lazarevcu (1:3) - učinak je reprezentacije Srbije u prijateljskom dvomeču protiv Italije, vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, a koji je protekao u znaku oproštaja Predraga Rajića od dresa „orlova“.
- Žao mi je što ovakvu svečanost nismo krunisali bar jednom pobedom. Nismo odigrali na najvišem nivou, ali generalno sam zadovoljan. Ovo su utakmice u kojima rezultat nije u prvom planu i veoma su dragocene u pripremi za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj u januaru. Imali smo za protivnika veoma kvalitetnu i u ovom trenutku spremniju, mlađu reprezentaciju, sastavljenu od domaćih igrača i Brazilaca sa italijanskim pasošem, kao i sa novim selektorom - rekao je golman naše reprezentacije Ivan Stojanović.


Golman reprezentacije Srbije Ivan Stojanović (foto: P. Bajić)

Dosadašnji čuvar mreže Ekonomca iz Kragujevca, vicešampiona Srbije, a pre toga Niša, Niša 92 i Koske, tokom leta će se preseliti u novi klub.
- Nisam razmišljao o tome, ali je tako ispalo. Jedini razlog odlaska je odluka trenera Ivana Božovića da više ne računa na mene, što je zadesilo još nekoliko igrača. Još nisam doneo odluku gde ću braniti naredne sezone. Ponuda ima i nigde ne žurim. Imam 32 godine i sigurno još nekoliko sezona mogu da igram na najvišem nivou - istakao je Stojanović koji ima titule sa Ekonomcem (2008.) i sa ekipom Niša (2002.), sa kojom je bio i sedmi u Futsal kupu (najveći uspeh kada je reč o našim klubovima u tom takmičenju, koji je potom postigao i Marbo), a tokom fudbalske karijere je bio i na spisku mlade reprezentacije Jugoslavije.


OTKAZAN PUT U BRAZIL ZBOG PANDEMIJE GRIPA A

"Gran pri" bez Srbije

Reprezentacija Srbije je odustala od učešća na „Gran priju“ u Brazilu od 25. juna do 7. jula, na kojem je prošle godine osvojila peto mesto, a odluka je doneta zbog pandemije gripa A, naročito u Južnoj Americi.
- Ostaje žal, kako zbog mogućnosti igre u zemlji u kojoj se fudbal voli više od života, tako i zbog toga što bi imali značajan broj jakih provera. Sa druge strane, što se mene lično tiče, uskoro očekujem prinovu, pa mi je to dobro došlo da stalno budem uz suprugu – uz osmeh je rekao Stojanović.

Wednesday, June 17, 2009

DVOMEČ SRBIJE I ITALIJE U KRAGUJEVCU I LAZAREVCU: U znaku Predraga Rajića

Dubok naklon i pokloni za velikog majstora malog fudbala. U Kragujevcu je, između ostalog, dobio uramljen dres reprezentacije sa brojem deset, koji je u prvoj deceniji 21. veka bio u njegovom neprikosnovenom vlasništvu. Dan kasnije u Lazarevcu, gde je proveo deo fudbalske karijere, uručena mu je zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije. Predrag Rajić, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portu 2007. godine i, kako naglasiše i na najvećem svetskom futsal portalu "FutsalPlanet" - u (www.futsalplanet.com), "jedan od najboljih svetskih igrača svih vremena" oprostio se od najdražeg dresa. Nažalost, povreda pete desne noge ga je omela da provede više vremena na terenu u dvomeču sa reprezentacijom Italije, zemlje u kojoj je započeo internacionalnu klupsku karijeru, ali za to niko nije mario. Iza njegovih dosadašnjih igara ostale su mnogobrojne priče i legende koje će se prenositi na buduće generacije zaljubljenika u "magičnu igru na petoparcu".


Selektor Aca Kovačević je uručio Predragu Rajiću zlatnu loptu
Fudbalskog saveza Srbije (foto: P. Bajić)



Predrag Rajić sa zlatnom loptom FSS (foto: P. Bajić)

Poklone u Kragujevcu, koji je bio domaćin trodnevnih priprema obe reprezentacije, kao i u Lazarevcu, dobili su i drugi učesnici, a oni su se odužili tamo gde to najbolje čine - na terenu. "Azuri" su u Srbiju stigli u podmlađenom sastavu, sa petoricom igrača (Romano, Folador, Đijason, de Luka i Koko) koji su krajem prošle godine osvojili vicešampionsku titulu na UEFA futsal turniru za igrače do 21 godine u Sankt Petersburgu (zlato je pripalo domaćinu - Rusiji).


Vladimir Lazić i Velington Koko (foto: P. Bajić)


Klupe reprezentacija Italije i Srbije (foto: P. Bajić)


Žairo Manuel Dos Santos i Slobodan Rajčević (foto: P. Bajić)

Na kraju, Italija je protiv "orlova" nastavila seriju nepobedivosti koju je započela još pre 14 godina protiv "plavih", a selektori obe reprezentacije su dobili jasniju sliku u sklapanju mozaika za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, u januaru 2010. godine.


Kapiteni Stefano Mamarela i Marko Perić i sudije Zoran Bogdanov, Damir Radović i Zoran Starčević na utakmici u Lazarevcu (foto: P. Bajić)



Reprezentacije Srbije i Italije (foto: P. Bajić)

SPEC

Podršku Predragu Rajiću na oproštaju od dresa reprezentacije Srbije sa tribina je pružao i prvotimac Dine iz Moskve Gleb Razorenov. On nije krio oduševljenje kako saigračem, tako i Srbijom u kojoj je boravio prethodnih dana.


PRVA UTAKMICA (KRAGUJEVAC)

SRBIJA - ITALIJA 1:1


Strelci: 0:1 Đijason u 7, 1:1 Cvetanović u 25. minutu. Dvorana: "Jezero" u Kragujevcu. Gledalaca: 1000. Sudije: Sreten Vasić i Aleksandar Komadinić (obojica iz Niša). Treći sudija: Mlađan Marković (Varvarin). Žuti karton: Folador (Italija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 7 (4+3), Italija 6 (2+4).

SRBIJA: Vladimir Ranisavljević (golman), Marko Perić, Bojan Pavićević (kapiten), Borko Surudžić, Predrag Rajić (početna petorka), Vladan Cvetanović, Mladen Kocić, Milan Živić, Milan Bogdanović, Milan Rakić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Vladimir Lazić, Vladimir Milosavac, Aleksandar Tomin i Ivan Stojanović (golman). Selektor: Aca Kovačević.
ITALIJA: Stefano Mamarela (golman i kapiten), Marko Erkolezi, Omori Duarte Vinicijus, Umberto Onorio, Velington Koko (početna petorka), Enco Bota, Felipe Folador, Danijel Đijason, Žairo Manuel Dos Santos, Fabrisio Kalderoli, Serđo Romano, Frančesko Điljofjorito, Rafael Besa i Valerio Bariđeli (golman). Selektor: Roberto Meničeli.


DRUGA UTAKMICA (LAZAREVAC)

SRBIJA - ITALIJA 1:3

Strelci: 1:0 Bojović u 20, 1:1 Dos Santos u 28, 1:2 Đijason u 28, 1:3 Onorio u 40. minutu. Dvorana: SRC "Kolubara" u Lazarevcu. Gledalaca: 500. Sudije: Damir Radović (Beograd) i Zoran Bogdanov (Vršac). Treći sudija: Zoran Starčević (Valjevo). Žuti kartoni: Folador, Velington Koko (Italija). Nagomilavanje prekršaja: Srbija 5 (3+2), Italija 8 (5+3).
SRBIJA: Ivan Stojanović (golman), Marko Perić (kapiten), Milan Živić, Milan Rakić, Vladimir Lazić (početna petorka), Mladen Kocić, Borko Surudžić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Aleksandar Tomin, Vladimir Milosavac, Predrag Rajić i Vladimir Ranisavljević (golman). Selektor: Aca Kovačević.
ITALIJA: Stefano Mamarela (golman i kapiten), Enco Bota, Omori Duarte Vinicijus, Umberto Onorio, Fabrisio Kalderoli (početna petorka), Marko Erkolezi, Frančesko Điljofjorito, Felipe Folador, Danijel Đijason, Žairo Manuel Dos Santos, Velington Koko, Serđo Romano, Rafael Besa, Alberto Melis, Masimo de Luka i Mikele Mijareli (golman). Selektor: Roberto Meničeli.

Monday, June 15, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE: Danas i sutra protiv Italije

Reprezentacija Srbije, koja se od subote priprema u Kragujevcu, odmeriće danas i sutra snage sa Italijom. Dueli „orlova“ i aktuelnog vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, takođe učesnika narednog Evropskog prvenstva, u Mađarskoj u januaru 2010. godine, zakazani su za 20 časova, prvo u kragujevačkom „Jezeru“, a dan kasnije u SRC „Kolubara“ u Lazarevcu, u dvoranama u kojima igraju poslednja dva šampiona Srbije, ujedno dve najbolje ekipe iz nedavno završene sezone - Ekonomac i Kolubara. Biće to prilika i da prisutni pozdrave Predraga Rajića, koji će se zvanično oprostiti od najdražeg dresa.
- Ovo je još jedna u nizu provera reprezentacije Srbije kojoj su neophodne ovakve utakmice, sa izuzetno kvalitetnim protivnicima, kako bi se što bolje pripremila za EP. Naravno, za mene imaju poseban značaj. Nažalost, nisam siguran koliko ću moći da pružim zbog povrede pete desne noge. Ono što je izvesno je da ću biti u sastavu, a o samoj igri odlučićemo pred početak susreta - rekao je Rajić, najbolji strelac poslednjeg EP, u Portu 2007. godine, na kojem je Srbija zauzela peto mesto.

MEĐUSOBNI DUELI

Rajić bez pobede protiv "azura"

Rajić se do sada četiri puta sastajao sa Italijanima (prijateljske utakmice u Padovi i u Bolonji tokom ovog veka) i postigao dva gola, ali još nema pobedu. Ukupno, reprezentacija naše zemlje iz osam duela protiv „Brazura“, kako su nazvani zbog toga što im je sastav „satkan“ od igrača rođenih u Brazilu, upisala je dve pobede i jedan remi, uz pet poraza i gol - razliku 19:22.

SPEC

Ženidba Borka Surudžića

Predrag Rajić se u nedelju priključio reprezentaciji, a dan ranije je bio na venčanju saigrača iz nacionalnog tima i ruske Dine Borka Surudžića i njegove izabranice Andrijane, a gde je kum bio naš treći reprezentativac iz redova moskovskog kluba Marko Perić.

Tuesday, June 9, 2009

REPREZENTACIJA SRBIJE: Vicešampion Evrope na oproštaju Rajića

Reprezentacija Srbije ugostiće Italiju, vicešampiona Evrope i bronzanog sa poslednjeg Svetskog prvenstva, u Kragujevcu 15. juna i dan kasnije u Lazarevcu (obe utakmice će početi u 20 časova), a Predrag Rajić, jedan od najboljih igrača svih vremena na balkanskim prostorima, zvanično će se oprostiti od dresa sa državnim grbom.
Selektor Aca Kovačević na ovoj akciji „orlova“, koje početkom naredne godine očekuje EP u Mađarskoj, računa na još dvojicu internacionalaca, takođe prvotimaca Dine iz Moskve - Marka Perića i Borka Surudžića, kao i na 13 igrača koji brane boje domaćih klubova. Na spisku su tako i golmani Vladimir Ranisavljević (Kolubara) i Ivan Stojanović (Ekonomac), kao i igrači: Vidan Bojović, Vladan Cvetanović, Mladen Kocić (Ekonomac), Vladimir Lazić, Milan Živić (Kolubara), Slobodan Rajčević, Aleksandar Tomin (SAS), Milan Rakić, Vladimir Milosavac (Liman), Bojan Pavićević i Milan Bogdanović (Marbo Intermeco).
„Orlovi“ će se okupiti u beogradskom hotelu „M“, u subotu do 11 časova, odakle će otputovati u Kragujevac gde će boraviti tri dana. U ovom gradu će im se u subotu pridružiti i „azuri“, posle sedmodnevnih priprema u Bolonji.
Pored ovoga, početkom leta, od 25. juna do 7. jula, naša reprezentacija će učestvovati na petom „Gran priju“ u Brazilu, na kojem je prošle godine zauzela peto mesto (u četvrtfinalu je poražena rezultatom 4:2 od „karioka“, šampiona svih izdanja ovog takmičenja, kao i aktuelnog vladara planete). U toj akciji neće učestvovati Rajić, Cvetanović i Milosavac, a novo ime u odnosu na prethodno pomenuti spisak biće Željko Borojević, koji će zbog zdravstvenih problema propustiti utakmice sa „azurima“.
Pored duela sa Italijom i u Brazilu, a do okršaja u Mađarskoj gde će pokušati da naprave korak više u odnosu na poslednje EP kada su zauzeli peto mesto, „orlovi“ su zakazali utakmice i u Španiji, sa prvakom Evrope i vicešampionom sveta, koje će biti odigrane 28. i 29. decembra. Početkom istog meseca će se, već tradicionalno, sastati sa Rumunijom (najverovatnije u Vršcu i u Temišvaru).


O MLADENU KOCIĆU

Neprimerena kazna


Na aktuelnom spisku se nalazi i prvotimac Ekonomca Mladen Kocić koji je nedavno kažnjen sa godinu dana zabrane igranja zbog isključenja i incidenta na revanš utakmici finala plej - ofa, protiv Kolubare u Lazarevcu.
- Kocić treba da bude kažnjen zbog događaja na meču u Lazarevcu, ali ne ovako drastično. Dugo sam u futsalu, pratim sva dešavanja i siguran sam da je tako - istakao je selektor Aca Kovačević i nastavio:
- Razmišljao sam da ga sankcionišem kroz reprezentaciju, ali je ova, najblaže rečeno neprimerena kazna, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, donekle okrenula stvari. Želim da bude sa nama, da pričamo o svemu. On mora da zna da se razmišlja o njemu, ali i da zbog toga ima obavezu više da obrati pažnju na ponašanje. Kocić je veliki talenat koji ne želimo da izgubimo, ali koji, naravno, mora da odgovara za svoje postupke.

VEROLJUB DUGALIĆ OSUO PALJBU NA SUDIJE POSLE UTAKMICA ZA TITULU PROTIV KOLUBARE: Katanci u rukama Katanića (iz "Sportskog žurnala" od 6. juna)

Vest da je fudbaler kragujevačkog Ekonomca i reprezentativac Srbije, Mladen Kocić, odlukom Disciplinske komisije FSS kažnjen zabranom igranja godinu dana, zbog isključenja u majstorici finala plej-ofa protiv Kolubare i gađanja flašom vode sudije Rajka Katanića, uzburkala je poklonike magične igre na petoparcu. Pogotovo kad se zna da je mladi Nišlija najtalentovaniji igrač na ovim prostorima i da naš nacionalni tim u januaru iduće godine očekuje EP u Mađarskoj.
Najpozvaniji da prokomentariše kaznu je predsednik i glavni finansijer Šumadinaca, Veroljub Dugalić:
- Klub još uvek ništa nije dobio, vest smo saznali iz „Žurnala“, ali ako je istina – to je samo nastavak onoga što se događalo cele sezone. Nemam reči ...


Predsednik Ekonomca Veroljub Dugalic
(foto: www.ekonomac.com)


Čoveku čije su zasluge za prosperitet srpskog futsala nemerljive i koji je od drugoligaša stvorio klub koji se okitio titulom i prošle godine učestvovao u Ligi šampiona, nije bilo potrebno postavljati dodatna pitanja ...
- Izgleda da se kod nas mali fudbal ne igra zbog gledalaca, lepih poteza i golova, već zbog sudija koje odlučuju ko će da pobedi, a ko da izgubi. Ekonomcu su u prolećnoj sezoni pokazana 23 žuta i tri crvena kartona, dosuđeno je 11 penala sa deset i tri sa šest metara u korist protivnika, a za nas samo tri najstrože kazne, iako na svakom meču imamo 60 odsto loptu u posedu. To je, zaista, previše.
Kulminacija je usledila u finalu plej-ofa, a čelnik Ekonomca upire prstom u internacionalnog sudiju Rajka Katanića.
- I u prvom meču finalne serije je pokazao žuti karton Kociću, iako ga je samo upitao: „Zašto ne sudiš faul?“ Isti scenario je usledio i u revanšu u Lazarevcu, samo uz pretnju da će ga za još jednu izgovorenu reč i isključiti. To se ubrzo i dogodilo.
Dugalić ne spori da je potom Kocić sa druge strane terena bacio flašu s vodom ka Kataniću, ali ...
- Sramno ponašanje Katanića! Bolesno je narcisoidan, želi da je stalno u centru pažnje, da se sve vrti oko njega ... Sa druge strane, kad sudi u inostranstvu, potpuno se drugačije ponaša.
Iako je svestan da ni temperamentni Kocić nije uvek cvećka, predsednik ga uzima u zaštitu ...
- Mladen ima samo 20 godina i najmlađi je član reprezentacije. Poseduje ogroman potencijal i pred njim je lepa karijera. Jedini ima kvalitet da nasledi sjajne fudbalere iz čuvene generacije Marba. Protivnički igrači ga najviše fauliraju, tuku, grebu, ne biraju sredstva da ga zaustave. U Nišu mu je čak polomljen i zub! Da li je iko takvog bisera nekad uzeo u zaštitu – ogorčen je Veroljub Dugalić.



Gde se izgubio direktor Stančić ?

Veroljub Dugalić, na pitanje o daljim planovima Ekonomca, vidno uzbuđen je istakao:
- Odluka u vezi Kocića će bitno uticati na naš odnos prema FS Srbije. Ako su im bitniji Katanići i ljudi njemu slični, razmotrićemo da li ćemo se i dalje takmičiti i hoće li naši fudbaleri igrati za reprezentaciju.
Posebno poglavlje priče je direktor lige Slobodan Stančić ?
- Neverovatno je da uopšte nije viđen na utakmicama plej-ofa – čudi se Dugalić, uz napomenu da nepostoji osoba koja može da kaže da je Ekonomac ikad potkupio bilo kog sudiju ili rivala.

Vladislav Vlajić
Sportski žurnal

Monday, June 8, 2009

ODRŽAN TURNIR „KONJARNIK 2009“: Trijumf domaćina, Nikola Mrkić prva zvezda

Klub malog fudbala Konjarnik je pobednik turnira „Konjarnik 2009“, za igrače rođene 1991. godine i mlađe, koji je održan u nedelju na igralištu Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ u Beogradu pred oko 400 gledalaca.
Domaćin je savladao Hajduk iz Kule sa 9:2 (poluvreme 4:1, strelci: Nikola Mrkić 4, Luka Stojanović 2, Dario Stojanović 2, Danilo Vukoje - Dejan Bogovački 2) i Liman iz Novog Sada sa 7:1 (poluvreme 3:1, strelci: Luka Stojanović 3, Nikola Mrkić 3, Vitomir Petrović - Aleksandar Tankosić).


Ekipa Konjarnika

U duelu Limana i Hajduka bolji su bili Novosađani - 6:3 (poluvreme 3:1, strelci: Nemanja Stevanović 2, Aleksandar Tankosić 2, Stefan Danilović, Edis Juković - Robert Husak 2, Srđan Bogovački), pa su tako zauzeli drugo mesto.

Ekipa Limana

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Nikola Mrkić iz Konjarnika, koji je i najbolji strelac sa sedam golova, a najbolji golman je Srđan Pjevač iz Hajduka.
Na svim utakmicama su pravdu delile sudije Miloš Lazić i Nikola Jovanović, a delegat je bio Vojislav Golubović, svi iz Beograda.

Zajednička fotografija učesnika turnira "Konjarnik 2009"


SASTAVI EKIPA

KONJARNIK: Đorđe Tasić, Vitomir Petrović, Luka Stojanović, Dario Stojanović, Nikola Mrkić, Danilo Vukoje, Uroš Đenić i Aleksandar Stoisavljević. Trener: Zoran Žigić.

LIMAN: Rajko Keravica, Milan Trkulja, Boris Lazarević, Stefan Danilović, Miloš Penić, Nemanja Stevanović, Edis Juković, Nebojša Mišanović, Aleksandar Tankosić i Slobodan Žunić. Trener: Dušan Jakica.

HAJDUK: Srđan Pjevač, Srđan Bogovački, Milan Đente, Robert Husak, Aleksandar Bogićević, Stefan Kalić i Dejan Bogovački. Trener: Željko Marić.

Friday, June 5, 2009

KMF Slodes novi prvoligaš ! (sa sajta www.kmfslodes.official.in.rs)

KMF Slodes je napravio istorijski uspeh plasmanom u Prvu futsal ligu. Pobedom u gostima protiv ekipe KMF Vintersport rezutatom 5:8 preskočena je i poslednja prepreka.
Fudbalska ekipa studenata Fakulteta organizacionih nauka je osnovana 1996. godine. Nakon takmičenja u studentskoj ligi, turnirima u zemlji i inostranstvu, 2006. godine, uz pomoć vlasnika kompanije "Slodes" gospodina Slobodana Čejovića, kreće sa takmičenjem u Republičkoj ligi Srbije. U prvoj sezoni popularna ekipa "studenata","kamiondžija","lude družine" opstaje u konkurenciji, a već sledeće godine postaje respektabilan takmac. U sezoni 2007/2008 KMF Slodes dospeva do baraža. Sezona 2008/2009 ulazi u anale kao najveći uspeh istoriji ekipe.


www.kmfslodes.official.in.rs

Tuesday, June 2, 2009

ŠAMPIONAT SRBIJE: Novi prvoligaši iz Vrnjačke Banje i Beograda

Novi članovi Prve futsal lige su Kocka amaters iz Vrnjačke Banje i Slodes iz Beograda, koji su zauzeli prva mesta u grupama plej - ofa Druge futsal lige (ispred Tanga iz Novog Sada i Krčagova iz Užica, odnosno ispred Pirota i Vintersporta iz Niša).
Pored njih, u elitnom rangu takmičenja naredne sezone igraće Kolubara iz Lazarevca, Ekonomac iz Kragujevca, SAS iz Zrenjanina, Liman iz Novog Sada, Marbo Intermeco iz Beograda, Koska, Kopernikus i Niš 92 iz Niša, Rušče iz Vranja i Leteći Holanđanin iz Vrbasa.

Monday, June 1, 2009

PRVAK SRBIJE KOLUBARA IZ LAZAREVCA: Liga šampiona novi izazov

Kolubara je šampion Srbije u futsalu. Posle četiri godine dominacije beogradskog Marba i 2008. koja je protekla u znaku Ekonomca iz Kragujevca, a pre svega toga titula klubova iz Niša i Čačka, na večnu listu najboljih u „magičnoj igri na petoparcu“ na našim prostorima se upisala i Kolubara.
- Zahvaljujem ljudima u klubu koji su imali poverenja u mene i dali mi priliku da predvodim ove sjajne igrače. Neprocenjive zasluge za ovaj uspeh idu kako fudbalerima i mojim saradnicima, tako i svima koji su bili uz ekipu sve ovo vreme i podržavali nas, kao i ljudima iz sportske dvorane u Lazarevcu koji su nam omogućili vrhunske uslove za rad. Mnogi još nisu svesni rezultata koji smo postigli - naglasio je trener Kolubare Miloš Alilović.
U finalu plej - ofa su savladani „studenti“, branioci titule, prvo u „Jezeru“ sa 2:1, a potom i na domaćem terenu zahvaljujući boljem izvođenju penala (11:10, posle 40 minuta rezultat je bio 5:5).
- Ključno je bilo to što smo uspeli da savladamo velikog protivnika na njegovom terenu. Otvorili smo vrata ka tituli i, jednostavno, morali smo da iskoristimo prvu šansu jer je pitanje šta bi se dešavalo u majstorici, imajući u vidu veliki broj povređenih igrača u našoj ekipi, kao i spremnost Kragujevčana. Uz malo sportske sreće smo uspeli u nameri - sumirao je Alilović koji se u penal - seriji odlučio za Zorana Rakićevića, iako je svih 40 minuta branio Vladimir Ranisavljević, junak trijumfa u Kragujevcu:
- Isto se dogodilo i u polufinalu protiv Limana. Tada smo poraženi, ali sam bio siguran da će sada da bude drugačije. „Ćela“ je ukazano poverenje opravdao na najbolji mogući način.

Trener Kolubare Miloš Alilović

Kolubara je stigla do vrha u najzanimljivijem šampionatu, a pošto je na kraju ligaškog dela zauzela prvo mesto ispred Ekonomca i SAS - a iz Zrenjanina, koji su imali isti broj bodova, ali slabiji odnos u međusobnim duelima. Na kraju, u Lazarevac je stigla prva šampionska titula u ekipnim sportovima sa loptom i najavljen uzlet ka evropskim visinama.
- Sve promene u klubu tokom sezone, i na klupi i u upravnom delu, nisu se odrazile na igrače koji zbog toga zaslužuju sve pohvale. Sada će imati još veće obaveze. Tek će se pričati o ambicijama, ali verujem da su razmišljanja usmerena ka tome da se klub finansijski ojača i da se dovedu pojačanja za kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Alilović.


REKORDERI

Rakićević i Borojević osvojili šestu titulu

Miloš Alilović je pre pet godina bio na terenu, kao kapiten Konjarnika, kada je ova ekipa poražena u finalu plej - ofa od Marba. Tada su u dresu „mungosa“ bila i četvorica ovogodišnjih slavljenika: Zoran Rakićević, Darko Tofoski, Igor Šošo i Željko Borojević. Oni su učestvovali u sva četiri šampionska pohoda Marba, a Rakićević i Borojević imaju titulu više, ukupno šest, pošto su krajem 20. veka bili najbolji i sa Fontanom iz Čačka.
- Život piše najzanimljivije priče. Zahvaljujem i njima i svima ostalima što su mi omogućili da ostvarim ono što mi nije pošlo za rukom kao igraču - rekao je sa osmehom Alilović.

Zoran Rakićević i Željko Borojević


PODVIG

Bez poraza 18 utakmica


Najmlađi prvoligaš, koji je debitovao u elitnom društvu tokom prošle sezone, posle fuzije sa Konjarnikom, a koji je u poslednjem letnjem prelaznom roku doveo mnogobrojne trofejne majstore futsala, nije poražen u poslednjih 18 utakmica, ne računajući penale. Serija je započeta sa Zoranom „Mikijem“ Žigićem na klupi, kada su zabeleženi pobeda, tri remija, pa još jedan trijumf i odigrane dve utakmice bez primljenog gola, što je retkost u futsalu. Potom je na mesto trenera stigao Miloš Alilović i nanizao osam „trojki“ u ligaškom delu šampionata, pa tri pobede i dva nerešena ishoda u plej - ofu (Kolubara je savladala Ekonomac na penale, a poražena je od Limana).
Lazarevčani su imali i najčvršću odbranu u poslednjem šampionatu.


KMF KOLUBARA

1. Zoran Rakićević
2. Darko Tofoski
3. Igor Šošo
4. Rajko Marjanović
5. Filip Perišić
6. Milan Živić
7. Dragiša Trojanović
8. Siniša Trojanović
9. Predrag Ranković
10. Vladimir Lazić
11. Željko Borojević
12. Vladimir Ranisavljević
13. Sašo Đurasović

Trener: Miloš Alilović.
Fizioterapeut: Nikola Jovanović.
Članovi uprave: Predrag Pavlović, Saša Žujović, Ivan Jovanović, Aleksandar Čarapić i Tanja Krupniković.


ŠAMPIONI SFRJ, SRJ, SCG I SRBIJE

1989. Kutina
1990. Uspinjača (Zagreb)
1991. Seljak (Livno)
1992. Davor (Sarajevo)
-------------------------------------------------
1994. Premijer - Ibon (Nikšić)
1996. Naisus (Niš)
1997. Elektroprivreda (Nikšić)
1998. Fontana (Čačak)
2000. Fontana (Čačak)
2001. CD šop Mocart (Danilovgrad)
2002. Niš
2003. CD šop Mocart (Danilovgrad)
-------------------------------------------------
2004. Marbo (Beograd)
2005. Marbo (Beograd)
2006. Marbo (Beograd)
-------------------------------------------------
2007. Marbo (Beograd)
2008. Ekonomac (Kragujevac)
2009. Kolubara (Lazarevac)

SPEC

Fudbaleri Ekonomca su u poslednje tri sezone isto toliko puta igrali u finalu plej - ofa. Osvojili su jednu šampionsku titulu i dva puta poneli naslov vicešampiona.